Laserterapi

Vad är laserterapi?


Laserbehandling är en effektiv och säker behandling där man använder sig av ljus. Cellerna tar upp ljuset och omvandlar det till energi som sätter igång läkningsprocessen.
Lasern användes vid sårskador, ledproblem, senskador, ödem, frakturer, nervsmärta, muskelproblem, m.m.

Hur ofta och hur många gånger?

Ett bra intervall på laserbehandling brukar vara varannan till var 7:e dag i början. Sedan kan man göra det med längre intervaller. Kroniska problem brukar behöva fler och tätare behandlingar än akuta skador.
Det kan behövas ca 5-7 behandlingar innan man ser något resultat.
Vissa individer märker man skillnad på snabbt, medan det kan ta längre tid på andra, på ca 10% av individerna ger inte laserterapi något påvisbart resultat alls.

Gör behandlingen ont?

Nej, behandling med laser ger oftast en lugnande och avslappnande effekt och kan i vissa fall ge en direkt smärtlindring.
Däremot kan en lätt smärta av "träningsvärk" uppstå efter 6-24 timmar efter behandling, det brukar oftast vara ett tecken på att läkningsprocessen kommer igång och att lasern har gett önskad effekt.

Jag använder mig av lasern Companion Therapy Laser som har en tillräckligt hög effekt för att göra nytta (12000 mw). Lasereffekten ställs in individuellt efter storlek på individ och behandlingsområde.

Första besöket


Jag gör en genomgång av hundens, mattes eller husses bakgrund, bedömning av muskulatur och skador och upplägg av behandlingsplan massage/laser m.m under den första behandlingen. Vet du var på kroppen behandling skall göras, endera från ordination eller egen kunskap, sätter vi in behandling direkt.

Pris
från 380:-
  (30 min)
Tillägg    50:-  / extra kvart

Behandlingen kan utföras på både hund och människa!

Tidsbokning sker på 08-7116900.
Välkommen!


Naturligtvis kan du skicka oss ett mail. men bokning gör du alltid på telefon. Avbokning kan du göra på telefon eller via mail men måste ske senast 24 timmar innan.

Mailadress till oss:
caritha@frannostillsvans.com
Från Nos Till Svans Hundvård 2015
Tillbaka